top of page
KarmelVarenia_200x150.jpg

כרמל ורניה גוייס לחברת אפרת על ידי מנכ"ל החברה בועז משעולי בשנת 1985, לאחר שחיל מודיעין הודיע כי ישלם עבור השלמת הפיתוח וירכוש מספר קטן של יחידות ראשונות. כרמל מונה כמנהל צוות הפיתוח ובהנחיית בועז משעולי פעל מול 8200 להשלמת פיתוח מערכת ה AudioDisk הראשונה.

כרמל למד הנדסת אלקטרוניקה בטכניון בחיפה כעתודאי ונסע לארה"ב ללמוד תואר שני בהנדסת אלקטרוניקה ומחשבים באוניברסיטת קליפורניה. הוא נשאר בארה"ב שנתיים נוספות ועבד בחברת אינטל, בעמק הסיליקון קליפורניה. לאחר מכן חזר לארץ והחל לעבוד בחברת אלקו.

ב-1985 החל לעבוד את פעילותו בחברת " אפרת".  כרמל בנה את תחום מערכות ההקלטה ב"אפרת" (תחום אשר לימים הפך להיות חברת "ורינט"), ובמשך מספר שנים היה מנהל הפיתוח של תחום זה. בשנת 1990 מונה למנכ"ל "אפרת" ובשנת 1994 מונה למנכ"ל תפעולי (Chief Operating Officer) של קבוצת קומברס.

בהמשך בין השנים 2000-2002 כיהן כמדען הראשי של משרד התמ"ס, כיו"ר טאוור סמיקונדקטור (2003-2005)  ולאחר מכן כמשקיע אנג'ל וכפעיל במיזם  "סטארט-אפ פקטורי" שהוקם על ידו עם מספר שותפים.

כרמל ורנייה
Itzik-Danziger_new.jpg

איציק גוייס לאפרת על ידי מנכ"ל החברה בועז משעולי בשנת 1985 לתפקיד מנהל הפיתוח של החברה, ובהמשך המשיך לתפקידי ניהול בכירים בקבוצת קומברס (2007-1985).  עד לתפקיד של נשיא קומברס נטוורק סיסטמס,  נשיא קומברס טכנולוגיות ויו"ר פעיל של החברה-הבת סטארהום.

איציק לא היה חלק מקבוצת הפיתוח של התחום הצבאי, אך תרם רבות מניסיונו המקצועי להרחבה ושיפור של מערכות ה AudioDisk.     תרומתו היתה חשובה ביותר לחיזוק הטכנולוגי של הפעילות.

בהמשך פעל איציק כחבר ב'כוח המשימה הלאומי לקידום החינוך בישראל' (ועדת דוברת) ושימש יו"ר של שתיים מוועדות המשנה שלה; היה יו"ר יוזמת החינוך של IVN בגליל העליון ושל יוזמת IVN להכשרת מנהלים, אשר הובילה להקמת 'אבני ראשה', המכון למנהיגות בית-ספרית, שאיציק חבר בוועד המנהל שלו;  ופעיל כיו"ר פעיל של גליל סופטוור, עסק חברתי המספק שירותי פיתוח תוכנה במיקור חוץ, ומעסיק מהנדסים ערבים. הוא חבר פעיל במספר מועצות מנהלים של חברות טכנולוגיה וארגוני המגזר השלישי.

איציק דנציגר
Scan0007.jpg

בועז משעולי. יליד 1951. 

בועז משעולי, כמייסד ומנכ"ל אפרת פעל בשנים 1982-1983 לחיפוש שימושים נוספים לטכנולוגיה החדשנית של אפרת בתחום העיבוד הספרתי של אותות דיבור ואגירתם.   לקראת סוף שנת 1983 הגה בועז את האפשרות להפוך את מערכות ההאזנה האנלוגיות השימושיות בצה"ל ובשאר צבאות העולם למערכות דיגיטליות חדשניות.  הוא הפעיל את אנשי צוות העיבוד הספרתי של אותות בחברת אפרת לפיתוח אלגוריתמים רלוונמטיים כגון ניקוי רעשי רקע, זיהוי מילים, זיהוי דובר ועוד. בשנת 1984 פנה בועז ליחידת 8200 והציג להם את המערכת החדשנית וקיבל את ההזמנה הראשונה לפיתוח היחידות הראשונות של ה AudioDisk.    משעולי הקים בתוך אפרת צוות פיתוח נפרד שאליו הועברו אנשי האלגוריתמים של עיבוד האותות (ליאון ביאליק, שבתאי אדלסברג ואחרים) וגייס בשנת 1985 את כרמל ורניה כראש הצוות. 

משעולי הקים את חברת אפרת ב 1980 בארה"ב תוך שהוא עובד על טכנולוגיות חדשות בתחום העיבוד הספרתי של אותות דיבור הכולל אלגוריתמים שונים של כיווץ, ייצוג דיגיטלי ועיבוד אותות. הוא הגה את רעיון התיבות הקוליות (Voice Mail ) והתחיל בשנת 1983 את פעילות אפרת טכנולוגייה עתידית בע"מ לפיתוח מרכת בתיבות הקוליות "טריילוג".   משעולי,  בוגר (בהצטיינות) הנדסת מחשבים בטכניון. על שמו רשומים שני פטנטים בתחום התקשורת בארה"ב, במהלך לימודיו לתואר השני היה חבר סגל ההוראה של הפקולטה להנדסת חשמל, ועבד עם פרופ' דוד מלאך שהיה ממובילי תחום העיבוד הספרתי של אותות בישראל. 

בועז החל את פעילותו ב-1972 כשהצטרף לחברת שרנוע אלקטרוניקה, מהחברות הישראליות הראשונות אשר פיתחו מחשב כללי, והיחידה שהצליחה.  בשנים 1978-1975 היה בעל חברה פרטית שהיתה בין הראשונות שעסקו בפיתוח מערכות המבוססות על מיקרו מחשבים. ב-1978 הוזמן משעולי לארה"ב, שם ניהל פרויקט פיתוח של מערכת חדישה למענה קולי אוטומטי רב ערוצי. בפרוייקט זה החל בפיתוח אלגוריתמים חדשים ושיטות לייצוג דיגיטלי יעיל של אותות דיבור, אגירתו ושליפתו.

ב-1980 הקים משעולי בארה"ב את חברת אפרת קורפוריישן, אשר עסקה בפיתוח מערכות חדשניות לתעשיית התקשורת, הטלקומוניקציה והמחשבים. במסגרת זו הגה את רעיון הדואר הקולי והחל לפעול למימושו. היה מהראשונים בעולם שהחלו לעבוד במקביל במספר מקומות על פיתוח טכנולוגית הדואר הקולי.

משעולי ניהל את התחום הטכנולוגי, שיווקי והעיסקי בקומברס עד לפרישתו ב 1989, כשהוא עובד בניהול משותף עם קובי אלכסנדר שניהל את תחום גיוסי ההון של החברה.

בהמשך הוא יזם את ההקמת של חברות רבות ופעל כיו"ר פעיל שלהן, בינהן תמורה, פאנדטק, מאגמה, סקייליין, וחברות רבות נוספות, ופעל כנשיא הקונסורציום הראשון של חברות אינטרנט בישראל.

בועז משעולי
800px-Kobi_Alexander.JPG

יעקב (קובי) אלכסנדר הוא אחד ממייסדיה של חברת אפרת טכנולוגייה עתידית בע"מ.   הוא הצטרף לבועז משעולי בשנת 1982 כמנהל כספים ( CFO), ועם תחילת הפעילות של החברה הפך למנכ"ל משותף של אפרת ושל חברת קומברס שהוקמה כחברת אם ב 10984, וטיפל בכל נושאי גיוסי ההון והפיננסים של קבוצת קומברס.   בשנים הראשונות לפעילות הפיתוח של המערכות לחיל מודיעין הוא התנגד נמרצות לפיצול הפעילות של החברה חשני תחומים שאינם קשורים – תחום התיבות הקוליות ותחום ההאזנה הצבאי.  בשנים שלאחר מכן, עם ההצלחה של התחום הצבאי והעיכוב בהתפתחות תחום התיבות הקוליות, דרש אלכסנדר לסגור את תחום התיבות הקוליות ולהתמקד בתחום הצבאי.   בסופו של דבר, שני התחומים הצליחו מאד והתחום הצבאי פוצל מקומברס לחברת ורינט, כחברה עצמאית ונפרדת.  

בסופו של דבר,  הוא נשאר תומך נלהב של התחום, ותרם רבות לקידום ופיתוח הפיכת הפעילות לחברת ורינט המצליחה.

קובי אלכסנדר
Scan0004.jpg

איש מרכזי בצוות הפיתוח ויזם של חברות מצליחות בהמשך.    ערך זה יורחב בהמשך

ליאון ביאליק
CRW_7363_l.jpg

איש מרכזי בצוות הפיתוח ויזם של חברות מצליחות בהמשך.    ערך זה יורחב בהמשך

שבתאי אדלרסברג
Scan0004.jpg

מומחה לאלגוריתמים של עיבוד ספרתי של אותות.  הקים וניהל בהמשך את חברת קולטוק ששינתה את שמה ל DSP כחלק מצוות שהועבר מחברת אפרת להקמת חברת DSP/

ד"ר ולדימיר קופרמן
Scan0004.jpg

איש מרכזי בצוות הפיתוח ויזם של חברות מצליחות בהמשך.    ערך זה יורחב בהמשך

חיים בכור
Scan0004.jpg

איש מרכזי בצוות הפיתוח ויזם של חברות מצליחות בהמשך.    ערך זה יורחב בהמשך

איתמר דרורי

האנשים מאחורי הקמת פעילות ורינט בתוך חברת אפרת:

bottom of page